Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Hakkında Genel Bilgi
Anabilim Dalı Hakkında Genel Bilgi
Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı, yönetim üzerine temel kavramların, klasik yönetim kuramından kamu yönetimi işlemeciliğine kadar yönetim kuramlarının, bürokrasi kuramlarının, devlet personel rejimleri, devletin yönetsel yapılanması ve işleyişinin Türkiye’de ve Dünyadaki örneklerinin ele alındığı bir formasyon sağlayarak öğrencilerin kamuya yönelik yönetim düşüncesi edinmesini sağlamaktadır. Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi unvanına sahip bir öğretim elemanımız görev yapmaktadır.
Kayıt ve Kabul Koşulları
Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda ön lisans ve lisans programlarında öğrenim görebilmek için öğrencilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ulusal öğrenci seçme sınavına girmeleri zorunludur. Öğrenciler sınavdan aldıkları puana göre, ÖSYM tarafından, tercihleri doğrultusunda programlara yerleştirilirler.
Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar
Programda mevcut olan ve 240 AKTS’ye karşılık gelen 8 dönemlik derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan öğrenciler Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında lisans diploması hak kazanırlar.
Mezunların Mesleki Profili
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programı mezunları başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, çeşitli yerel yönetim kuruluşları (Belediyeler ve Özel İdareler) ve tüm kamu kurumlarında hem uzmanlık gerektiren üst ve orta kademe yönetici pozisyonlarında hem de alt kademe memuriyetlerde görev alabildikleri gibi bankacılık sektöründe ve diğer özel sektör kuruluşlarında istihdam edilebilmektedirler.
Öğretim Yapısı
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programı dört yıllık bir programdır. Öğrenciler bu programı bölümümüz bünyesindeki anabilim dalları ve fakültemizdeki diğer bölümler tarafından açılan zorunlu ve seçmeli dersleri alarak tamamlayabilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi Paketinde yer alan “Değerlendirme Sistemi” tablolarında ayrıntılı olarak tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Sinop Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uygulanır. Daha ayrıntılı bilgiye https://oidb.sinop.edu.tr/wp-content/uploads/sites/86/2021/04/ONLISANS-VE-LISANS-EGITIM-OGRETIM-VE-SINAV-YONETMELIGI.pdf linkinden ulaşılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan, 240 AKTS’ye karşılık gelen zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.